25 november samenzang te Allardsoog


Zondagmiddag 25 november. Op uitnodiging van de Mnnnzngvrngng (Mannen zang vereniging) te Beetsterzwaag. Elk jaar organiseert het Mannenkoor een speciaal iets en nu hadden ze dit bedacht. Een samenzang van drie koren welke voor elkaar zingen, zonder publiek, maar ook enkele liedjes gezamenlijk zingen. We werden verwacht in het Natuurvriendenhuis Allardsoog te Een-West. Het mannenkoor was natuurlijk zelf van de partij met hierbij een Damespopkoor uit Zevenhuizen en het Wad’n Koor met een gemengd koor.

De inloop was om half twee maar een ieder had er zin want om half twee was iedereen al aanwezig. We werden hartelijk ontvangen door een koorlid van Mnnnzngvrngng. Dit was duidelijk te zien aan het t-shirt wat desbetreffende persoon droeg. Een blauw t-shirt met daarop gouden letters ‘mnnn zng vrngng’. Het kon gewoon niet missen. Elk koorlid van dit mannenkoor was uitgedost met zo een t-shirt. We kregen eerst koffie of thee met zelfgebakken walnotenkarameltaart gebakken door de mnnnzngvrngng zelf. Na de koffie en de taart naar de ‘concertzaal’ een gymnastieklokaal waar de stoelen al klaar stonden voor alle zangers. Nog een welkomstwoord door de Mnnnzngvrngng en toen kon er worden gezongen. Elk koor zong een blokje van ongeveer 3 liedjes. De gastheren begonnen wel als eerste. Voornamelijk a-capella met vierstemmige zang, teksten in het Russisch en andere talen maar ook na de pauze in het tweede blokje met een eigen nummer ‘Voor altijd Jong” over het oud worden maar jong blijven. Het Damespopkoor zong zonder en met muzikale (muziekband) begeleiding. Ons koor werd natuurlijk begeleid door onze eigen dirigent Adri de Boer op keyboard of gitaar. In het eerste blok werd er ook de ‘Choirs Canon’ gezamenlijk gezongen (gearrangeerd door Adri de Boer). Tijdens de pauze koffie of een eigen meegebracht hapje en snapje. Na de pauze zong elk koor weer een aantal liedjes met aan het slot van deze enerverende en uitzonderlijke zangmiddag gezamenlijk het nummer ‘California Dreamin’. Elk koor op zijn eigen manier, maar dit gaf wel een hele mooie, speciale en… uniek uitvoering. Een lied tegelijk gezongen door drie koren in verschillende uitvoeringen. Twee keer werd het zelfs gezongen. Zo mooi klonk het. Aan het einde kregen de twee dirigenten bloemen overhandigd en daarna nog een groepsfoto met alle koren.                             

Nadat alles was opgeruimd uit de ‘concertzaal’ (een ieder hielp mee) was het tijd voor de afsluiting. Degene die wilde kon nog even blijven nazitten en napraten met zangcollega’s.

Het was een gezellige samenzijn deze 25e november. Drie verschillende koren met allen hun eigen inbreng van verschillende soorten muziek. Wat op deze middag gebeurde is zeker voor herhaling vatbaar. Misschien wel de volgende keer aan de Waddenkust…?